Löpteknik och skor

31 mars, 2015

0 Kommentarer

Oj oj oj vad detta ämne har blivit intressant. Jag kan inte sluta att fundera och tänka på alla artiklar som skrivs och vad människor tänker och tycker om löpning och skor.

Vi vet att löpskor är bra att ha så att fötterna mår bra och får en stabil grund att står på. Helst skall vi ha inlägg, anpassade skor och sköna sulor. Är det verkligen rätt melodi att vi bygger upp skydd för våra fötter och sätter dem i trånga skor som gör att foten är still och orörlig. När jag screenar människor så kan jag tydligt se hur svaga fotlederna är samt hur rörligheten är dålig. Tyvärr så har jag inte 30 års erfarenhet med fötter så det är svårt att jämföra mot tidigare men det jag upplever är att människor som vågar träna sina fötter har så mycket bättre styrka och rörlighet i fötterna. Helt enkelt det man tränar på blir man bra på!!! Så hur skall då en sko vara? Är det en barfota sko eller är det en uppbygg delux sko?

I min värld finns det bara ett alternativ! Att löpa rätt. Beroende på vilken löpteknik jag har så kommer jag också att ha en löpsko som passar till just den. Att springa barfota med en häl isättning fungerar väldigt dåligt. Då kommer kroppen att lida en hel del…

Här skulle det vara väldigt intressant att få höra vad ni andra tycker. Vad är en bra löpteknik och en bra löpsko?

Det går inte att kommentera längre.