Självbekräftelse inom träningen!

2 oktober, 2014

0 Kommentarer

Förra inlägget handlade om att träning är livet. Och visst är det så!!!! Jag bara älskar träning och tycker att träning är en självklarhet och nödvändighet för mig.

Tack vare alla program om träning och uppståndelse kring träning på sociala medier och tv/radio, Så har vi fått en otroligt  härlig uppsving på träning och motion. Jag bara älskar att alla pratar träning och vill utmana sig själv på olika lopp eller äventyr där det handlar allt ifrån att göra en speciell tid till att bara kunna genomföra själva utmaningen. Att människor gör denna utmaning med sig själv tycker jag är så stark.

Farligheten med all denna uppståndelse tycker jag man tydligt kan se på Instagram och Facebook. Alla människor som lider av självbekräftelse behov!!!! Eller är det kanske så att det inte är individen själv som har det behovet utan mer samhället som bygger upp det behovet och förväntningarna hos varje individ?

En fråga som man verkligen inte vet svaret på. Ta bara tex rosa för barn och blått för pojkar eller bilar och dockor. Det känns verkligen som att individen inte alltid har ett val utan att det är mer yttre saker som påverkar hur vi skall vara och agera. Kanske är det lite flummigt just nu men jag tror ändå att inte alla människor som står på en toalett och knäpper en selfie vill göra det egentligen! Hur snyggt är det med en toa dörr som bakgrund….

Så varför utsätter vi oss för det då? Varför vill vi så gärna berätta att vi tränar eller vad vi har gjort? Svåra frågor som jag tror finns lika många svar på beroende på hur många individer man frågar. Det viktigaste jag tycker att man skall tänka på är att jag själv vill lägga upp en bild eller inte. Om jag nu väljer att göra det så är det för att jag vill och inte för att andra förväntar sig det.

Självklart tycker jag att man skall skryta om vad man gör eller busa lite med sina kompisar om något roligt som de har missat. En bild säger ju mer än tusen ord. Men se till att göra det på dina villkor.

 

Det går inte att kommentera längre.