Intressant med alla uttagningar!

Intressant med alla uttagningar!

11 januari, 2014

1 Kommentarer

Ett år som detta är det väldigt intressant att följa processen med uttagningarna som sker inom alla idrotter inför OS. Reaktionen från aktiva och människor runt aktiva samt ”tyckare” är väldigt olika och väldigt intressanta. Jag tror nog att många av er läste om JVM hockeyn där några killar försvann just innan själva turneringen. Grymt tufft beslut för grabbarna som blir bortplockad men även för de som kommer in och petar bort någon.

Eftersom att skidåkning ligger mig väldigt varmt om hjärtat så tycker jag också att det är spännande att följa processen även där. Ja vad är egentligen rätt och fel! Det finns ju ändå en förbundskapten som tar ut själva laget/individen och dennes kunskap borde ju vara maximal eftersom att denne har just den positionen. Ändå finns det såååå många som tycker till om uttagningen. Visst kanske det är så att vissa åker på rutin och andra kanske för att de är unga och skall få testa inför framtiden.

För mig är det OS vart 4:e år och då är det intressant att våga vinna. Att våga vinna innebär att man satsar på de individer som verkligen gör allt förr laget/jaget eller kan maximera sin prestation vid just den dagen då det gäller. Den förmågan har inte alla utan den finns hos vissa individer. Jag tror att de människor som jobbar närmast individerna kan se detta och därför vågar de att ta sina egna beslut och det är väl en fruktansvärd tur för alla inblandade!

För de som inte kommer med kan jag bara beklaga. Jag själv ansåg (då jag höll på att tävla) att de som tog ut alltid gjorde fel och detta oftast på grund av att jag själv inte blev uttagen! Jag var en sådan individ som ofta fick hör att jag var nära eller ”bara lite snabbare så är du med Andreas”. Just då tyckte jag att det var det dummaste jag hade hört och var väldigt irriterad och förbannad. Idag inser jag att det jag skulle ha gjort var att träna hårdare och åkt fortare. Självklart skall man ta en petning hårt men det jag verkligen kan påverka är att visa de som har tagit ut att de hade fel och prestera utöver det vanliga. Titta på Eddie Läck han har nu varit grym de senaste matcherna efter att han fick reda på petningen till OS. Självklart är han besviken men låter den besvikelsen visa resultat. Det är så man skall ta en petning oavsett om den är rätt eller fel.

Jag hoppas och tror att våra Förbundskaptener vet vad de gör och det skall bli helt underbart att få följa OS även denna gång. I år kommer Sverige att vara bättre än någonsin! Det har i alla fall jag bestämt.

Vad tycker du som läsare om denna diskussion/debatt? Intressant att höra!

 

En kommentar

  1. ubbe säger:

    Håller med dig ante, men ibland vid vissa uttagningar så undrar man. Men du har helt rätt.