Tuffaste Hösten någonsin!

15 december, 2013

1 Kommentarer

Ja vad skall man säga ibland är livet en utmaning och ibland bara alldeles underbart.

Hösten 2013 kommer jag att komma ihåg som den höst som har utvecklat mig mest som människa hitintills. Jag känner att ibland måste man dela med sig av saker som inte alltid är guld och gröna skogar. Jag delar ofta med mig av roliga saker som händer och sker men jag kan lova att även min sol har fläckar.

Jag har en underbar syster som har en fantastisk familj som består av sin kille samt sin underbara lilla Alma som hon fick för 9 månader sedan. Min syster har haft en tuff resa denna höst, exakt vad som har hänt kan du läsa på www.sofiadomeij.com. Snabb sammanfattning så drabbades min syster av en elakartad tumör i benet/foten. Egentligen så berör det inte mig något rent fysiskt med tanke på att det inte är min kropp men samtidigt så är min syster en stor del av mig och framförallt är hon mitt enda syskon. Ovissheten som denna höst har inneburit och bergodalbanan mellan positiva och negativa besked är en brutal utmaning då man endast kan stå bredvid och se på.

Det känns som att oavsett vad man säger eller gör så blir det alltid fel! I efterhand har jag insett att så är absolut inte fallet. Bara man lyssnar och att man delar med sig sina känslor gör så mycket, ibland är det väldigt viktigt att jag som står och ser på visar mitt stöd genom att bara vara där och finnas till hands.

Idag jobbar syrran för fullt med rehabiliteringen och det är en magisk känsla när hon skiner som en sol varje gång vi ses och hon säger till mig ”Ante Ante kolla, nu kan jag även detta” Jag måste bara erkänna att hon är grym på att se möjligheterna och plocka fram det positiva som blir med hjälp av alla små framsteg som hon gör.

Med detta i ryggen känns mina egna problem väldigt mediokra och hanterbara även om jag själv har gått igenom min största förändring hitentills då jag och Anna har valt att separera.

Det i samband med att jag valde och landa på skallen för 21 dagar sedan som har inneburit att jag idag för första gången använder datorn (väldigt kraftig hjärnskakning så klarar huvudet ej av det) gör denna hösten till en minnesvärld höst. Även om min skalle fortfarande är lite mer trög än normalt och att jag fortfarande lider av huvudvärk och svårt att koncentrera mig. Det bästa av allt är att läkarna ordinerar aktiv rörelse och träning. Sedan att det skall vara lugna promenader och att man ej skall stressa och göra för många saker på en gång är en helt annan femma och en grym utmaning.

En nära vän till mig sa för 2 veckor sedan ”Grattis Ante nu är det slut” och jag tänkte vad då slut jag har ju just gjort illa mig. Jo men det är ju så att alla dåliga ting kommer i 3, och ja det har ju verkligen varit så. Först 2 höft operationer + en krossad handled och nu dessa 3 saker alla på en höst. Jag kan bara hoppas på att det inte skall vara 3X3 bara av dåliga skaket utan att det räcker med 3X2…. Annars kommer jag att bli tokig.

Jag ser fram emot ett magiskt 2014 där jag kommer att fira många saker som händer och sker. Min trogne vän Classe säger alltid till mig ”Ante tänker du tillräckligt mycket och ofta på något så kommer det att bli så” Så med de orden vill jag bara meddela att 2014 kommer bli det bästa året någonsin där alla mina adepter, föreningar och företag som jag jobbar mot kommer få extrema utvecklingar och framgångar. För mig själv på det personliga planet kommer livet att levas till fullo!

En kommentar

  1. Eva-Karin Öhman säger:

    Ja, nya erfarenheter kan vara dyrköpta men tillslut bra att ha i ”packningen” om man förvaltar dem väl. Stor kram