Test dag i Umeå

Test dag i Umeå

19 juni, 2013

0 Kommentarer

Vad kan man mer önska sig än att få vara en hel dag i Umeå på idrottsmedicin och göra tester i labbet. Sjukt roligt och vilket härligt gäng det är som jobbar där. Att jag skaffade ett samarbete med Fysiometrics är det bästa jag har gjort. Den kunskapen och bakgrunden som de har på idrottsmedicin och universitetet visar hur otroligt proffsig och kunnig de är.

Testerna idag gick riktigt bra, mina adepter fick först göra en DXA där de scanner av hela kroppen och jag kan avläsa hur bentätheten är, vart fettet finns, hur mycket muskler man har samt vart på kroppen musklerna är men även kunna se olikheter i massa på kroppen. Sjukt intressant för att kunna förebygga skador och punktträna muskulaturen.

Efter DXA:n blev det VO2max tester med laktat. En körde med rullskidor och två sprang. Sjukt kul att se hur de krigade när mjölksyran slog till. Alla gjorde grymma prestationer och det syns att de har tränat bra och rätt :-) Nu blir det finlir för två av dem medan den 3:e får jobba men grundträning i 3-4 månader. Hoppas att alla är riktigt laddade för sina uppgifter.

IMG_4081

Det som ej dödar det härdar

IMG_4085

Vissa har kört medan andra är laddade

IMG_4086

Rymden nästa?

Det går inte att kommentera längre.