Det värsta och bästa!

Det värsta och bästa!

13 november, 2013

0 Kommentarer

Har tänkt länge sammanfatta det första året som heltids coach och VD på www.domeijs.se Det startade på riktigt den 1:a September 2012. Jag kan medge att jag var lite nervös över att söka tjänstledigt men det var klart det bästa jag har gjort. Under våren 2013 sa jag även upp mig och nu efter 5 år som Coach/tränare driver jag domeijs.se på heltid. Nedan följer ett axplock av lite bilder om hur det senaste året har varit. Tyvärr är det svårt att visa allt men lite härliga miljöer skall du nog hitta. Jag tackar ödmjukast alla adepter, företag och människor som jag har fått nöjet att möta och coacha under denna tid. Jag hoppas ni fortsätter att utveckla er och mig!

IMG_1599

September 2012 handlade väldigt mycket om föreläsningar och utbildningar tillsammans med min bäste radarpartner Claes Lundgren

IMG_1662

Oktober 2012 blev det handledsbrott och 15 veckor i gips! Kanske inte den smidigaste starten men samtidigt vet jag nu hur man skall rehabilitera handleden när man har krossat månbenet…

IMG_0108

November 2012 var det inga problem att åka skidor. Går ju super med en stav! Teknikträning på hög nivå brukar det ju heta.IMG_2069

November 2012 Han jag och Mona samt Monas barn med att bygga en reflexbana. Den banan har blivit riktigt populär och den är öppen för alla. Självklart ligger den i Örnsköldsvik och vid Hamptjärn.

IMG_1875

December 2012 Hans med en fulltecknad föreläsning innan Jul. Skidåkning och träningsglädje stod på schemat. Vi hoppades på 20-50 st och det blev 200! Hoppas skidåkning är lika populärt i år.

IMG_2091

IMG_2113

Januari 2013 Självklart blev det 2 vasaloppsläger och ett nybörjareläger på skidor, Otroligt att se hur människor kan utveckla sin skidåkning på så pass kort tid. Övning ger färdighet.

IMG_2120

 

Filmning är obligatoriskt och väldigt intressant att titta på.

IMG_2227

Februari 2013 Fick nöjet att träna i olika städer med en massa olika människor. Det kan tydligen vara bart i Februari!IMG_2270

Mars 2013 2 st SM medaljer sitter fint, Ännu roligare blir det i vinter då jag har fått denna tjej att åka Veteran VM i Österrike. Det kommer att bli en grym resa.

IMG_2307

Mars 2013 Stor i munnen då får man börja dansa! Häftigt att upptäcka hur något som man trodde var en kul grej är lika jobbigt för hjärtat som att springa max intervaller.

IMG_2498

Vasaloppet tillbringades med Helsinge ski team och Viktor Järnberg, Bättre kompis i vallaboden är svårt att hitta. Hoppas det går bra för grabbarna nu då tävlingarna börjar om 1,5 vecka.

IMG_2552

Mars 2013 att vara speaker på hemmaplan och uppleva ett JSM live var magiskt, Blev en del felsägningar och lite grodor men det får man bjuda på. Kul var det i alla fall och jag hoppas det blir fler gånger.IMG_2576

Simon Lagesson var Hemma kungen, Kommer bli grymt att följa honom i vinter och framtiden.

IMG_2630

Markus och Jonna tog storslam

IMG_3165

April 2013 fick jag även uppleva att man kan åka extra fort på skidor. Det bästa med detta jobb och alla olika aktiva är att man just får se hur idrotter är lika och olika. Det går att träna så komplext och annorlunda men ändå nå liknande eller samma resultat.

IMG_3490 - version 2

Maj 2013 Löpläger han vi med, Tack Mona som var en av ledarna

IMG_3500

Fina resultat av Pilvinge på Kullamannen. Har man bara en målsättning och en bra plan och upplägg både inför och under loppet då kan resultatet bli riktigt bra!

IMG_3590

Juni 2013 då var det äntligen dags för lite tester på Fysiometrics i Umeå, Vad kan vara mer underbart än att ge lite blod och springa tills man ramlar av.

IMG_4094

IMG_3642

Snyggaste uppvärmningstället någonsin? Självklart sitter det på Anundsjös Ikon Oscar.

IMG_3927

Lägret i Duved var grymt. Miljön i fjällen och den magiska löpningen uppför åreskutan gör att man längtar tillbaka. Självklart kör vi igen nästa år. Kanske blir det 3 eller 4 st 6 bädds stugor denna gång! Sugen på att hänga med? bara säga till

IMG_4650

Juli 2013 fick jag vara med att utveckla ett utegym i Husum. Fantastiskt roligt och utmanande och vilket initiativ av tjejerna i Husum

IMG_4878

Augusti 2013 Sveriges största Juniorläger i Storhogna. Tack alla aktiva. Sveriges framtid inom skidåkning är räddad och jag kan nästan lova att medaljer kommer att tas i framtiden på stora mästerskap.

IMG_5154

Midnattsloppet i Stockholm var en upplevelse både för mina adepter samt för mig själv, Magiskt på alla sätt och framförallt sjukt mycket folk.

IMG_5541

September 2013 blev det klart med Leandro och Brasilien, OS nu skall det bli åka av! Självklart var vi i Ramsau och Oberhof för att träna och testa skidor.

IMG_5512

Skidfabriken han vi också vara på i 2 dagar, och jag kan lova att mina ögon tindrade och var tårfyllda av glädje :-)

IMG_5586

Bästa lägret någonsin blev det på Ulvön, Vi kör igen den 9:e maj.

IMG_5731

 

Hela gänget samlat framför Bästa hotellet i Norrland, Ulvö Hotell

IMG_6143

Han även med 2 st läger i Lund under hösten. Skåningar kan de också, det kan jag lova. Kommer att bli skidläger med dem också. Känns riktigt roligt att få se hur deras utveckling är hela vägen fram till Vasaloppet. Jag tror att de kommer förbättra sina tider/placeringar mycket mot tidigare. Rätt teknik och träning gör en hel del på sluttiden.IMG_5776

Även om jag har varit på hal is några gånger så har detta första året varit sjukt roligt och utmanande. Hoppas jag får se många av er i skogarna eller på planerna. Jag ser framemot då ni skriker FLYTTA PÅ DIG!

Nu blickar vi framåt mot nya utmaningar och möjligheter. Hoppas ni är lika taggad som jag!

 

 

 

Det går inte att kommentera längre.